2023:3601 Mellan Upplands Väsby och Arlanda, Arkeologisk utredning etapp 1 utmed E4, Hammarby och Norrsunda socken, Upplands Väsby och Sigtuna kommun, Stockholms län

Arkeologikonsult har i samband med en planerad breddning av ett parti av E4 mellan Upplands Väsby och Arlanda utfört en arkeologisk utredning etapp 1. Vid inventering visade det sig att flera tidigare kända lämningar i form av bland annat hägnader, boplatser, bytomter och ensamliggande gravar finns i området. I norra delen finns två lämningar som sedan tidigare var registrerade som undersökta och borttagna men som visade sig delvis ligga kvar. Lämningar som vid inventeringen kunde konstateras ha fel läge i registerkartan har mätts in och justerats. Några lämningar har också uppdaterats vad gäller beskrivningen i registret.
Två helt nya lämningar i form av en stensätttning och en hägnad registrerades och elva objekt som kan utgöra boplatslägen har pekats ut som lämpliga för en utredning etapp 2 tillsammans med en lämning med osäker status.
Projektnummer
3601
Län
  • Stockholms län
Landskap
Stockholm
Kommun
Upplands Väsby, Sigtuna
Socken
Hammarby och Norrsunda
Und.typ
Utredning
Rapportår
2023
Tidsålder
  • Odaterad
Epok
  • Odaterad
RAÄ-nummer
Obestämd
Fastighet
Odefinerad
Lst Diarienummer
431-3874-2022